FC-204 Rádiós fűtésvezérlő

FC-204 Rádiós fűtésvezérlő

FC-204 Rádiós fűtésvezérlő négy szivattyúhoz

Az FC-204 Rádiós fűtésvezérlő az iGondnok házautomatizálási rendszer része. Az eszköz az iGondnok rendszer IT‑200 termosztátjainak jeleit veszi, és azoknak megfelelően kapcsolja a kimeneteket. Működés közben figyeli az iGondnok WS-100 külső hőmérő jelét (ha van ilyen telepítve a rendszerben), és annak megfelelő vezérlő jelet ad a kazánnak.

Információ: PDF

 


Az FC-204 Rádiós fűtésvezérlő eszköz akár 4 db IT‑200 termosztát jeleit is fel tudja dolgozni.
Minden termosztáthoz tartozik egy kapcsolható kimenet. Ha a termosztáton beállított és a mért hőmérséklet értéke eltér, a kimenet kapcsol. Ha az eltérés nagyobb mint 1 °C, akkor a kimenet folyamatosan be van kapcsolva. Ha az eltérés kisebb mint 1 °C, akkor a kimenet az eltérés arányában szakaszosan be-ki kapcsol. Rádiós úton elküldi, hogy éppen melyik kimenet van bekapcsolva.

Ha alkalmazunk WS-100 külső hőmérőt, akkor az általa szolgáltatott jeleknek megfelelően változik a kazánt vezérlő kimenet értéke. Ha külső hőmérséklet-érzékelőket alkalmazunk, akkor méri az előremenő és visszatérő vezetékben lévő hőmérsékletet.

Lehetőség szerint egy elosztó dobozban helyezzük el a készüléket. A kimenetekre beköthetünk keringető szivattyúkat, vagy mágnes- illetve termo­szelepeket.

A termosztátok jelei a kijelzőn

Az IT-200 termosztátoktól jövő jeleket az alapkijelzőn láthatjuk. Itt a megfelelő zónához termosztát által kiadott kapcsolójelet, és a rádiós kapcsolatok állapotait láthatjuk.
Ha a rádiós kapcsolat megszakad valamelyik IT-200 termosztáttal, a rádiós kapcsolat száma 0-ra vált, és egy hangjelzés szólal meg. (A hangjelzést az Enter gombbal lehet kikapcsolni.) A kijelzőn látható, melyik eszközzel szakadt meg a kapcsolat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.